OVERVIEW

We were all in agreement this 1957 Tweed Coast residence, despite its seemingly terminal functionality issues and dilapidated asbestos shell, warranted preservation. The charming original beachfront pavilion was restored and simplified to become a modern compact home for two, with small external windows and internal linear breezeways inserted to bring light and air into the formerly dark and cramped space. An independent yet integrated three-bed one-bath guest wing was then grafted off this original section, sitting above a replacement garage and workshop below. A formerly enclosed fernery at the front was opened up and formalised with the addition of a decorative screen, providing dappled western shade and framing the view of the monumental chimney from the street. Restored and now given space to be experienced in the round, it was made from river stones collected from the beach at nearby Hastings Point… their perfect size and lovely smoothness apparently had locals scooping them up by the ute load to use in their gardens.

  • Client- Neal & Shirley
  • Function - Dwelling
  • Location - Tweed Coast
  • Year - 2020
  • Team - Dom / Dan / Lucila / Aso / Verity
  • Builder - DTA Building
  • Photography - CFJ